Aktīvo iedzīvotāju fonds

Vegānā uztura meistarklase Aizkalnes brīvbodē

Otrdien Aizkalnē notika tikšanās ar Gati Reinfeldu, kurš vadīja vegānā uztura meistarklasi. Pasākuma dalībnieki ieguva citu redzējumu ēdienu gatavošanā. Gatis pieredzi vegānā uztura pielietošanā apguvis pašmācības ceļā, tas ir viņa un dzīvesbiedres dzīves stils un pārliecība. Sākumā tikām ievestas garšvielu pasaulē. Cik bagātīgs ir to klāsts! Daļa no garšvielām ir zināmas un pazīstamas, bet daudz ko savu zināšanu lādītē atklājām no jauna.

Ēdienu gatavošanas procesā tika izmantoti visi mūsu pašu ikdienā lietojamie dārzeņi. Kā pirmais tika gatavots ķirbju ragū, kam pievienoti kartupeļi, burkāni un sīpoli. Šī procesa rezultātā tapa arī ļoti garšīga dārzeņu biezzupa, kas tika pasniegta ar bulguru un sēkliņām. Tika gatavotas kabaču kotletes, pievienojot auzu, rīsu pārslas un bagātinot ar garšvielām. Tapa 3 veidu dārzeņu salāti – 2 veidu kabaču un burkānu salāti marinādē, svaigie dārzeņu salāti ar krāsnī ceptu ķirbi un siltie salāti ar bulguru, ceptu ķirbi un zaļumiem.

Visi ēdieni tika degustēti un atzīti par ļoti, ļoti garšīgiem. Pat tās dalībnieces, kuras sākumā skeptiski skatījās uz vegānisko uzturu, pēc pasākuma krasi mainīja savas domas. Šādus ēdienus var droši lietot kā papildinājumu ierastajai pārtikai, jo sevišķi tie ir piemēroti ģimenēs kas cenšas piedomāt par veselīgu uzturu arī ikdienā.

Paldies Viduslatgales pārnovadu fondam par ideju un iespēju pabūt tik interesantā, veselīgā un noderīgā pasākumā.

Vegānā uztura meistarklase bija daļa no Lauku labumu brīvbodes aktivitātes projekta “Labdarības aplis” ietvaros. Finansējums - Norvēģijas un EEZ granta programma.

Sagatavoja Janīna Beča, Aizkalnes sabiedriskā centra valdes locekle

     

Iesaki draugiem:   Draugiem.lv